maanantai 29. maaliskuuta 2010

Brauniisseja!

Blogi on levännyt hetken laakereillaan lomailun takia, mutta reseptithän ne päässä pyörivät lomallakin. Tässä yksi viime viikolla uunin kautta kitaan päätynyt herkku, joka vaniljajätskiin yhdistettynä oli aika kiva arki-illan piriste. Ja maailman helpoin toteutettava.

Olispa vaan pitänyt uskaltaa ottaa pelti uunista pois ihan vähän aikaisemmin, jotta lopputulos olis ollut aavistuksen mutainen. Brownies-reseptejä on kai miljoonia, mutta tästä erityisen hyvän teki vaahterasiirappi. Tein reseptistä määrällisesti jonkun kummallisen 2/3 -viritelmän suorakulmaista Pyrex-vuokaani varten, mutta alla olevalla reseptillä tulee sellainen pienemmän uunipannullisen kokoinen satsi. 1,5 -kertaisena setti on oiva normaalikokoiselle uunipannulle. Sokerista ja vaahterasiirapista sen verran, että resepti kehottaa koittamaan pienempää määrää sokeria ja suurempaa määrää vaahterasiirappia. Kiitos Annukka!



Annukan browniesit

175 g voita
175 g tummaa sukulaatia (vähintään 70-prosenttista!)
3 munaa
2 dl sokeria (raakaruoko sopii tähän oikein hyvin)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaahterasiirappia
1,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100g rouhittuja saksanpähkinöitä (käytin pistaasipähkinän sydämiä)

Sulata suklaa ja voi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita suklaa-voihomma ja jauho-suolahomma muna-sokerihommaan. Sekoita joukkoon myös vaahterasiirappi, vaniljasokeri ja lopuksi vielä pähkinät. Uuni on tietty jo kuumana, 175 asteisena se odottaa pientä uunipannua, johon olet kipannut koko hoidon. Paista n. 15 minuuttia. Syödään vaniljajäätelön kera.

6 kommenttia:

  1. Toive! Onko sulla jotain hyvää skonssi-reseptiä? Oon tehnyt pari kertaa, mutta toivoisin löytäväni vieläkin suussa sulavamman version..

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa on ollu tosi pitkään listalla justiinsa skonssit, enpä vaan oo saanut aikaiseksi. Tuon aiemmin blogaamani soodaleipätaikinan ohjeella voi tehdä myös skonsseja. Mutta oon ymmärtänyt että skonssihommat on semmosia että reseptejä on joka lähtöön ja että niistä tulee samallakin reseptillä joka kerta erilaisia :D

    VastaaPoista
  3. Ole hyvä. Suklaan ja vaahterasiirapin ilosanoma jatkaa voittokulkuaan. :)

    VastaaPoista
  4. Joo, vaahterasiirappi on niin ihanaa! :)

    VastaaPoista
  5. Mul on hyvä skonssiresepti! Mut oon onnistunu sillä tasan kerran, myöhemmät kokeilut on ollu pettymyksiä ekaan taivaalliseen satsiin verrattuna, ts. just niinku sanoit että samallaki reseptillä joka kerta erilaisia. Jaan reseptini mieluusti jos pääsen testaamaan lopputulosta!

    VastaaPoista
  6. Pistäppä skonssireseptis tänne jakoon! Varppina pääset maistelemaan heti ku leipasen skonssit sun ohjeellas.

    VastaaPoista