lauantai 6. maaliskuuta 2010

Uuden kodin ekat jauhopeukaloinnit


Kohta puoliin alkaa jo hävettää tämä ainainen muffinsseista blogaaminen, varsinkin, kun kaikki käsieni kautta valmistuneet sellaiset näyttävät aivan samanlaisilta. Surkeahkon koristelijan suurin ilo, strösselit ja nonparellit, ovat siis päässeet koristamaan näitäkin palluroita.

Herkullisia olivat nämä uuden kodin ensimmäiset leivonnaiset! Ohje on tuoreimmasta Kodin Kuvalehdestä (05/10), ihan pikkiriikkisen jouduin sitä kaappini sisältöjen mukaisesti muokkaamaan.


Banaani-kanelimuffinsit
n. 12 kpl (omat vuokani taitavat olla aika pieniä, sillä taikinasta tuli 12 kpl muffineja ja yksi pieni banaani-kanelikakku!)

150 g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa
2 dl maitoa, piimää tai kermaviiliä (korvasin turkkilaisella jogurtilla)
2 dl raakaruokosokeria
1 banaani (lisäsin vielä puolikkaan)
4 dl vehnäjauhoja
½ dl rusinoita tai pähkinöitä
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta (korvasin puolet ruokasoodalla)
1 tl kanelia

Kuorrutus
200 g sulatejuustoa
4 dl tomusokeria
(sitruunamehua)

Sulata ja jäähdytä rasva ja kaada se kulhoon. Sekoita joukkoon munat, jogurtti ja sokeri. Lisää seokseen soseutettu banaani. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikinaa muffinssivuokiin, että taikinaa on 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia ja jäähdytä.

Sekoita sulatejuusto, tomusokeri ja halutessasi liraus sitruunamehua tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutusta lämpimien muffinien pinnalle, niin että juusto hieman sulaa ja sokeri jähmettyy tasaiseksi. Koristele ripauksella kanelia tai nonpareilleilla.


Ps. Huomasinpa juuri ennen "julkaise teksti" -napin painamista, että Kurpitsamoska blogasi juurikin äsken ihan samaiset muffinssit! :D No, onpahan palleroilla ainakin hyvät suositukset.

6 kommenttia:

  1. Jippii, lisää muffinssiohjeita! Ajattelin että kuopuksen lähestyvillä 1-vuotiskekkereiden tarjoilu painottuisi cupcakeihin. Minä olen vallan ihastunut niiden helppotekoisuuteen ja hilpeään ulkonäköön :)

    VastaaPoista
  2. Jippii, loputtomasti muffinseja! Harmi ettei päästä cupcake-synttäreille, voidaanko ottaa revanssi sitten parin viikon päästä siitä? Seuraavaksi muuten menee testaukseen se sun supersuklaamuffinssiresepti :)

    VastaaPoista
  3. Mikä ettei :) Oletko kokeillut Kinuskikissan sitruuna-inkiväärimuffareita? Niitä oli meillä myös tarjolla. Tykkäsin, kosteita ja raikkaita! Kirpakoita.

    VastaaPoista
  4. Sitruuna-inkiväärit kuulostavat ihanalta, kävin tsekkaamassa ohjeen ja hyvältä näyttää. On ollut jo pitkään listalla tehdä ite lemon curdia!

    VastaaPoista
  5. Ihania muffinsseja nama. Kokeilin muutama kuukausi takaperin ja tulipa tosiaan 12 muffinssin lisaksi viela se kakkukin, et selvastikaan juksannut. No, naapurista piti kayda lainaamassa vuoka ja palautin sen sitten taynna ihanaa banaanikakkua!

    Tanaan taidan tasta muokata reseptista muokata omenaisia versioita.

    VastaaPoista
  6. Aah, pitäis tehdä näitä pitkästä aikaa! Tai oikeastaan ehkä toi pelkkä kuorrute riittäis, sitä kulhollinen iltapalaks? Mulla käy usein niin, että reseptissä ilmoitetun määrän leivonnaisia voi melkeinpä tuplata. Tosin nuo muffinssivuoat on kyllä tosi pieniä, ehkä nää oli tarkoitettu semmosiin jättivuokiin? Aah, omenamuffinsit on ihania! Pistä ohje blogiis!

    VastaaPoista