torstai 1. huhtikuuta 2010

Lehmipoikain salaatti

Pekonia salaattiin, kehottaa Jamie Oliver, ja minä tottelen. Jampan mukaan ainoa salaatti, jota cowboyt suostuvat syömään, on pekoni-parsakaalisalaatti. Vaikka omaan kitaani uppoaa lähes salaatti kuin salaatti, oli tämä lehmipoikasörsseli kastikkeineen kieltämättä aika mehevä herkku.

Resepti on yllättäen sieltä Jamien Americasta.



Pekoni-parsakaalisalaatti

1 iso parsakaali
8 viipaletta (savustettua filee)pekonia
oliiviöljyä
3 tomaattia tai n. 12 kirsikkatomaattia
tuoretta ruohosipulia kukkineen (jätin väliin, mutta aion kylvää lähipäivinä!)
n. 100g pehmeää fetajuustoa

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
2 tl dijon-sinappia
6 rkl oliiviöljyä
2 tl valkoviinietikkaa (käytin valkoista balsamicoa)
merisuolaa
mustapippuria

Paloittele parsakaali pieniksi palasiksi, pilko sekaan myös varret. Kuumenna kattilassa tilkka suolattua vettä kiehuvaksi, lisää parsakaalit ja anna niiden kiehua minuutin verran. Valuta ja kuivaa pyyhkeen sisällä.

Leikkaa pekoni pieniksi palasiksi ja paista pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä. (Jamie kehottaa käyttämään pekoneista jäävän rasvan salaatinkastikkeeseen, mikä passaa parhaiten varmaankin siinä tapauksessa, että käytät ihratonta fileepekonia ja oliiviöljyä sen kaverina). Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja vatkaa hyvin.

Yhdistä parsakaalit, paloitellut tomaatit ja pekoni. Lisää sekaan pilkottu ruohosipuli tai sen sijasta esimerkiksi kevätsipuli. Kaada sekaan kastike (tai tarjoile erikseen, on aika tujua tavaraa).

Mikäli haluat, voit lisätä sekaan fetaa ja tuoretta chiliä. Itse kaavin sekaan fetapurkin jämät eikä kyllä kaduta. Hyvää!

2 kommenttia:

  1. iihana kulho ja liina - joskin myös salaattikin ;). mikä kangas tuo on?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Kangas on kirppikseltä löytynyt pöytäliina, siinä menee sellainen ympyrän muodossa sellasia palluroita, niin kun kuvasta vähän näkyykin. Kuosin alkuperästä ei kyllä ole mitään tietoa, liinassa ei ole minkäänlaista lappua.

    VastaaPoista