tiistai 18. toukokuuta 2010

Äitienpäivän sitruunat ja mantelit

Aikalailla jälkijunassa mennään tämänkin reseptin kanssa - kyseessä on äitienpäiväksi leipomani torttu. Jostain syystä mieleeni tuli leipoa jotain sitruunaista ja mantelista, vähän italialaishenkistä, makeaa, kirpeää ja täyteläistä. Pitkät tovit kirjahyllyä ja nettiä tongittuani sain raavittua kasaan jonkinlaiset suuntaviivat torttusen teolle. Sitruunaa, mantelia, raakaruokosokeria ja kermaa = herkku!


Mantelijauheen puutoksissani kasasin luonnonjogurttiämpäristä, kannesta ja sauvasekoittimesta koneen, jolla sain kokonaiset mantelit jauheeksi välttyen samalla ympäri keittiötä sinkoilevilta mantelinpalasilta. Hieno!Äitienpäivän sitruuna-mantelitorttu

pohja:

2,5 dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta
3/4 dl raakaruokosokeria
1 dl luonnonjogurttia
100 g voita
sitruunan raastettu kuori

täyte:

3 dl kermaa
4 rkl mantelijauhetta
1,5 dl raakaruokosokeria
3 munaa
kahden sitruunan mehu


Valmista pohja sekoittamalla ainekset keskenään, lisää kananmunat viimeisenä yksitellen ja samalla taikinaa vatkaten. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla sen ainekset keskenään. Ota esipaistunut piirakka pois uunista, kaada päälle täyte ja laita takaisin uuniin kypsymään vielä 20 minuutiksi. Tarjoile jäähtyneenä.

3 kommenttia: