sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Pastaa saarivaltiosta

Syksyiseltä Lontoon reissulta jäi monta makuhermoja hivelevää muistoa. Yksi niistä sijoittuu Sohoon, jossa löntystelimme ympäriinsä boheemin kansan seassa ruokapaikkaa etsien. Päädyimme lopulta pieneen kuppilaan, jossa sain eteeni vadillisen avokado-lohipastaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan annos oli varsin mainiota apetta, ja vannoin väsääväni omatekoiset avokado-lohipastat heti kotiin päästyäni. Ja tottakai unohdin.

Viikko sitten jääkaapin rääppiäisosastoa tutkaillessani huomasin, että vajaa paketillinen kylmäsavulohta ja puolikas avokado kärsivät vakavasta syödyksi tulemisen tarpeesta. Sohon pasta-annosta matkien valmistui kulhollinen ihanaa soossia, ja sen nautittuani iski akuutti kaukoruokakaipuu. Suureksi onneksi asia korjaantuu jo kuukauden päästä, kun puksutamme junalla ympäri Eurooppaa!




Avokado-lohipasta
kahdelle

pastaa
oliiviöljyä
n. 150 g kylmäsavulohta
reilu puolikas avokadoa
puolikas punasipuli
1,5 dl kermaa
loraus vettä
n. 2 rkl sitruunamehua
reilusti mustapippuria
ripaus chilirouhetta

Paloittele sen jälkeen lohi, sipuli ja avokado. Kuumenna paistinpannussa loraus öljyä. Lisää sipuli, anna kuullottua hetken. Kaada sekaan kerma ja lohipalaset. Anna niiden kypsyä hetki ja mausta kastike. Lisää tarvittaessa loraus vettä. Lopuksi kippaa sekaan avokado. Tarjoile heti pastan kera.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvannakosta. Avocado ja lohi kuuluvat kylla omiin lemppareihini molemmat. Harmi ettei tuo miespuolinen niin valita lohesta kypsennettyna. Kunhan loydan jostain wasabia, taidan koittaa piilottaa uunissa paistetun lohen wasabi-soijakastikkeeseen ja katsoa josko uppoais.

    VastaaPoista
  2. Joo avokadolla ja lohella on kyl aikamoiset sielujen sympatiat keskenään!

    Oon huomannut että kun lohen kuorruttaa jollakin hyvällä niin kevyesti uppoaa, vaikkei varsinaisia kalafaneja tässäkään taloudessa mun lisäksi asusta.

    Käyn sit stalkkaamassa sun blogista wasabi-soijalohen, kuulostaa mainiolta! :)

    VastaaPoista