keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Vapaapäivän parmesaanisämpylät

Jääkaapissa kököttänyt orpo pala parmesaania hävisi taistelun raastinta vastaan ja kohtasi loppunsa sämpylätaikinassa. Pellillinen huumaavan tuoksuisia parmesaanisämpylöitä putkahti uunista ulos juuri, kun pyykit oli pyykätty, keittiö kuurattu ja Top Chefin neloskauden avausjakso valmiiksi viritetty.


Parmesaanisämpylät

5 dl vettä
n. 100 g parmesania raastettuna
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl ruisleseitä
6-7 dl sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 ½ tl luomumerisuolaa
2 tl raakaruokosokeria
1 rkl ruokosiirappia
n. 2 rkl rypsiöljyä

hunajavesi:
1 tl hunajaa
½ dl

Sekoita keskenään leseet, hiuteleet, hiiva, suola, sokeri ja 4 dl jauhoja. Lisää vesi ja siirappi, sekoita. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Lorauta sekaan öljy ja sekoita. Anna taikinan nousta kulhossa liinan tai kannen alla puolesta tunnista tuntiin. Lusikoita taikina pellille sämpylän muotoisiksi keoiksi, tai jos taikina on kiinteämpää, muotoile siitä . Anna sämpylöiden nousta tovi, voitele ne hunajavedellä ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Vallan kauniita kuvia sinulla täälläkin, oli heti pakko lisätä suosikkeihin. : )

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Käyn aina sun blogissa hakemassa rohkaisua ja inspiraatiota kun tekee mieli ryhtyä leipomishommiin :)

    VastaaPoista
  3. Tämä resepti kutsuu minun nimeä! Ihanan simppelit maut ja parmesan - näyttää kauniin rustiikilta ja tietysti herkulliselta!:)

    VastaaPoista
  4. Parmesaani on kyllä näiden sämpylöiden ehdoton juju :) Sullahan on kerrassaan ihana blogi, lisään heti suosikkeihin!

    VastaaPoista