maanantai 16. elokuuta 2010

Teeleipiä ja reseptiahdistusta

Vaikka ruokablogimerkinnän kirjoittaminen aiheesta "teeleivät" saattaa äkkiseltään kuulostaa vähän tikusta asiaa -osastolta, ovat nämä aamiaiselle pyöräytetyt lättänäleivät kyllä ihan oikeasti postaamisen arvoiset.

Ohje on Sirpa Talkan Makeaa ja suolaista puutarhasta -kirjasta, joka on liian hyvä keittokirja. Useimmiten sitä selatessani sekoan kirjan herkullisista resepteistä niin, etten yksinkertaisesti kykene valitsemaan yhtä ohjetta, vaan ajaudun päättämättömyyden kriisiin ja sullon kirjan vihaisena takaisin hyllyyn. Monet muutkin keittokirjat resepteineen aiheuttavat samanlaista riittämättömyyden tuskaa: milloin koittaa se päivä, josta eteenpäin minulla on aikaa testata kaikki haluamani reseptit?

Äh, takaisin teeleipiin. Ne sisälsivät kermajuustoa ja tuoretta basilikaa, ja maistuivat sekä teen että kahvin kera oikein hyviltä. Alla resepti, joka on alkuperäisestä reseptistä puolet, ja ihan vähän muutenkin muokattu.



Basilika-juustoteeleivät
(2 isoa tai 4 pienempää)

4 dl sämpyläjauhoja
1½ dl täysjyväruisjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
1 tl luomumerisuolaa
1 tl intiaanisokeria
kourallinen basilikaa silputtuna
reilu desi kermajuustoa raastettuna
50 g sulatettua voita
2 dl maitoa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää basilika, juusto, voi ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 4 pientä litteää leipään jauhotetuin käsin. Paista leipiä 225 asteessa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Reseptiahdistus on niiiin tuttua! Jos ei päädy tuohon angstikohtaukseen ja lopulta osaakin päättää jonkun reseptin, lopputulos on se, että kaupat on jo kiinni :D tai on jo niin nälkä, että pelkää pökertyvänsä kaupan ovelle.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa aika tutulta. Hirveässä nälässä ruoan vääntäminen kuumassa keittiössä on kaikkea muuta kuin rentouttava harrastus!

    VastaaPoista