tiistai 7. syyskuuta 2010

Eka merkintä tägin "leffaruokaa" alle!


Nyt seuraa jotain helppoa ja viihdyttävää.

Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota esiin uunipelti, aseta päälle leivinpaperi. Kaada pellille reilu satsi nachoja.

Ota esiin paistinpannu, kuumenna se, lorauta päälle öljyä ja öljyn päälle vähän chiliä ja paprikajauhetta, kuullota mausteita hetki. Kumoa pannulle pikkukasa pilkottua sipulia, pari valkosipulinkynttä hienonnettuna ja paistijauhelihaa ja paista ne kypsäksi (tai soijarouhetta, liemikuutiota/suolaa ja vettä, anna maustua ja imeytyä pienellä lämmöllä). Mausta suolalla ja vaikka pippurilla.

Kippaa sekaan purkillinen hyvää tomaattimurskaa, ripottele joukkoon vähän ruokosokeria. Anna hautua ihan hetki ja kaada sitten koko komeus nachojen päälle. Etsi kaapista kaikki mahdollinen juusto (cheddar sopii parhaiten, mozzarellaraasteet ja emmentalit käyvät myös), raasta ja kippaa päällimmäiseksi. Iske pelti uuniin ja anna olla siellä niin kauan, että juusto sulaa ja nachot saavat hieman väriä. Nautitaan elokuvan äärellä.



(Mukaan uuniin voi huoletta heittää avokadonsiivuja, punasipulirenkaita ja jalapenoviipaleita. Myös ranskankerman lusikoiminen uunista tulleen setin päälle ei haittaa laisinkaan.)

Reseptiterkut Hämeenlinnaan!

6 kommenttia:

  1. Tää on kyllä ihan parasta! Ja sopii muuten pääruoaksikin ;)

    VastaaPoista
  2. Joo niin on! Mietin just että miten turhaa on maksaa jostain tän kaltaisesta (ja usein vielä ilman lihaa tai muutakaan protskua), mut paljon pienemmästä annoksesta ravintolassa lähemmäs kymppi! Sopii kyllä oikein hyvin pääruoaksikin, esimerkiks salaatin kanssa, totta :)

    VastaaPoista
  3. Nam, nachos supreme kuten meillä sanotaan Ruotsin malliin :). Parhaita, oon haaveillut noista jo parisen viikkoa, täytyy varmaan tällä viikolla vihdoin käydä ostamassa nachoja...

    VastaaPoista
  4. Mietinkin, että tällä herkulla on pakko olla jokin hieno nimi! Aah, en tiiä onko mitään parempaa kuin sulanut juusto.

    VastaaPoista
  5. moi, saanko kysyä mitä kameraa ja objektiiviä/ejä käytät näissä ruokakuvissa? :) hyviä reseptejä! x

    VastaaPoista
  6. Moi! Toki saat! Mulla on käytössä Nikonin D 60-runko ja siinä 35mm 1.8 -rööri. Kiitos :)

    VastaaPoista