keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Viikuna vs. punasipuli

Monissa ruokablogeissa hehkutetut, tähän aikaan vuodesta varsin edulliset tuoreet viikunat löysivät tiensä tähänkin keittiöön. Tunnustan, etten ollut koskaan aikaisemmin syönyt kyseisiä kaunottaria, ja kokonaiset viisi kappaletta niitä kotiin raahattuani en oikein tiennyt, missä muodossa ne kannattaisi nauttia.

Lopulta päädyin pilkkomaan ne osaksi eilistä salaattiani. Lisäsin mukaan kirsikkatomaatteja, mustia oliiveja, fetaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Viikunat maistuivat ihanilta, vaikka niiden maku oli kyllä jonkin verran miedompi kuin mitä odotin. Potkua ne saivat erityisesti suolaiselta ja täyteläiseltä fetalta.

Kaapissa hengailee vielä kaksi viikunakaveria (joista toinen meinasi kohdata loppunsa varsin brutaalisti, kun sitä luultiin pehmenneeksi punasipuliksi. Onneksi pelastui.) Olen melko varma, että käytän ne tähän.




Viikuna-fetasalaatti
kahdelle

2-3 tuoretta viikunaa
n. 200 g kirsikkatomaatteja
pari kourallista hyvää rapeaa salaattia
kymmenisen mustaa oliivia
100-150 g fetaa
pari ruokalusikallista auringonkukansiemeniä
loraus oliiviöljyä
liraus tummaa balsamicoa
mustapippuria

Paloitteja salaattiainekset, paahda siemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi ja kasaa salaatti suurelle lautaselle.

7 kommenttia:

  1. joo, karamellisoituna ne ovat ihania. Minä olen syönyt niitä samoin erilaisten salaattien ja juustojen kanssa. Paahdettu vuohenjuusto, viikunaa ja hunajaa... Mmm.

    VastaaPoista
  2. Joo, hunajapa oliskin varmasti sopinut hyvin! Ja vuohenjuusto. Aah. Tuli nälkä, eikä jääkaapissa ole vuohenjuustoa :(

    VastaaPoista
  3. Tietkö sama juttu, en ole koskaan maistanut. Se on jotenkin noloa kun tajuaa hevi-osastolla että niin tuokin tuossa, eipä oo tullut testattua. Vaikka siihen ei olisi mitään syytä, jotkut hedelmät/vihannekset vaan ohittaa tottumuksesta.

    Mutta siis näyttää niin hyvältä ja Nellen versio kuulostaa kanssa sen verran houkuttelevalta että on ilmeisesti aika tutustua viikunaan!

    VastaaPoista
  4. Joo, viikuna on tuntunut jotenkin vähän arveluttavalta kaverilta! Mutta hyvää se kyllä oli. Tosi pehmeän makuista.

    Oon kyllä ohittanut elämäni aikana hirveät määrät varsinkin vihanneksia ihan vaan vanhasta tottumuksesta. En esimerkiksi oo ikinä ostanut endiivejä. Enkä kyssäkaalia. Enkä mustajuurta. Kyssäkaali kyllä muistaakseni maistuu hyvältä, mutta noista toisista (ja monista muista) mulla ei ole tietoakaan!

    VastaaPoista
  5. No allekirjoitan myös aika monet noista! Pitäis haastaa itsensä niin että kerran kuussa ostaisi kaupasta raaka-aineen jota ei ole koskaan ostanut. Tää voisikin olla mun uudenvuodenlupaus ensi vuodelle!

    VastaaPoista
  6. Aika hyvä haaste. Pitäisköhän alottaa jo ensi kuusta?

    VastaaPoista
  7. Mä voisin aloittaa vuoden alusta kun on nyt tuo yksi kuukausittainen kalaprojekti päällä. Mutta jos et oo silloin vielä aloittanut niin haastan sut mukaan!

    VastaaPoista