sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Paahtoleivän tarpeellisuudesta

Vuohenjuuston paistaminen salaattiin on tuottanut päänvaivaa ennenkin. Viipaleet sulavat aina liikaa ja muuttuvat epämääräisiksi möhkäleiksi. Jokin aika sitten kaveri kysyä vinkkiä kyseiseen hommaan, ja kerroin kuulleeni, että paistaminen onnistuu parhaiten pannulla paahtoleivän päällä. Kerroin myös, etten ole testannut konstia itse ja pyysin siksi raporttia homman onnistumisesta.

Kaveri kertoi konstin olleen varsin toimiva, ja niinpä uskalsin ryhtyä paahtoleipähommiin itsekin. Kikka osoittautuikin tosi helpoksi ja käteväksi, vuohenjuustokiekko suli tasaisesti sopivasti pehmeäksi, muttei kuitenkaan valuvaksi. Ainoa miinuspuoli hommassa on se, että omasta keittiöstäni löytyy paahtoleipää keskimäärin kerran vuodessa, mutta ehkä voisin varata pakastimeen paketillisen vuohenjuuston paistamista varten.

Salaatti, johon juustoviipaleet päätyivät, sisälsi lisäksi paahdettuja pistaasipähkinän sydämiä. Yhdessä aika herkullinen pariskunta, varsinkin, kun kastikkeeksi lorautettiin reilusti mustaherukkapunssisiirappia.


Vuohenjuusto-pistaasipähkinäsalaatti

1 ruukku rapeaa salaattia
2 isoa tomaattia
n. 5-6 aurinkokuivattua tomaattia
puolikas avokado
ainakin 8 viipaletta vuohenjuustopötköstä
pistaasipähkinän sydämiä (niitä saa ainakin Punnitse ja säästä:stä kilotavarana, mutta saman asian ajavat itse kuoritut, suolaamattomat pistaasit)
oliiviöljyä
luomumerisuolaa
mustapippuria
mustaherukkapunssisiirappia

Revi salaatti, paloittele tomaatit ja avokado. Paahda pistaasipähkinät kuivalla pannulla rusehtaviksi. Leikkaa vuohenjuustopötkö viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja aseta siihen paahtoleivän palanen. Aseta leivän päälle neljä (tai niin monta kun saat mahtumaan) viipaletta vuohenjuustoa. Anna juustojen paistua leivän päällä niin kauan, että ne pehmenevät alapuolelta jonkin verran, käännä ne sitten ympäri ja paista vielä hetki. Yhdistä salaatin ainekset ja mausta, nauti heti jotta juusto on vielä pehmeää.

6 kommenttia:

  1. toinen hyvä kikka on laittaa ne kiekot hetkeks pakkaseen. sen jälkeen pyörittää korppujauhossa ja sit paistaa leivinpaperin päällä! toimii ainakin meillä :)

    VastaaPoista
  2. Joo, olen kuullut tuosta pakkaskikastakin, sitä pitää kyllä myös kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. Kokeiles tuohon lisukkeeksi vielä karamellisoitua omenaa. Naa-am.

    VastaaPoista
  4. Just! Kuulostaa ihan järjettömän hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Eihän tuon toki ole pakko olla juuri paahtoleipää. Ohut siivu mitä tahansa vaaleaa leipää sopii hyvin. Useinhan vuohenjuustosalaatissa juusto köllöttelee leipäviipaleen päälle. Tarkemmin ajatellen en ole koskaan syönyt vuohenjuustosalaattia, jossa ei olisi ollut leipäviipaletta.

    VastaaPoista
  6. Totta turiset! Vaaleaa leipää ei toisaalta kyllä muutenkin oikein tuppaa kaapeistani löytymään. Itse en ole tainnut ikinä syödä vuohenjuustosalaattia leivällä! Olen ehkä leipäkammoissani sellaiset pyrkinyt välttämään. Niin tai näin, vuohenjuusto on ihanaa! :)

    VastaaPoista