maanantai 21. maaliskuuta 2011

Deluxe-aamiainen

Viikonloppuaamujen varalle on hyvä olla olemassa liuta reseptejä, joita sitten ajoittain ilmenevän, mielipuolisen aamuenergian voimin voi toteuttaa. Ehdottomia suosikkejani aamiaispöytään ovat pannarit.

Pannarit ovat siitä kivoja, että ne nostavat tavanomaisen tylsän aamiaisen kertaheitolla deluxe -luokkaan. Pannarit ovat nopeita, helppoja ja aika takuuvarmasti herkullisia. Niiden päälle voi kasata mitä tahansa, esimerkiksi jäätelöä, ja kutsua niitä silti aamiseksi.

Unelmien brunssini olisi sellainen, jossa joku paistaisi minulle sarjatulena pannareita, joiden päälle saisin latoa mitä tahansa hilloista jätskeihin ja vaahterasiirapista voihin.

Pari viikonloppua sitten paistamieni herkullisten ruispannarien kanssa vedettiin ehkä vähän tylsästi omenahilloa. Ensi kerralla sitten pullollinen vaahterasiirappia!




Ruispannarit
(oiskohan tullut noin 6 kpl blinipannun kokoisia lättyjä)

2 dl ruisjauhoja
reilu ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl merisuolaa
2 tl intiaanisokeria

1 kananmuna
2 dl turkkilaista jogurttia
½ dl maitoa
2 rkl voisulaa

Sekoita keskenään ensin kuivat aineet. Yhdistä toisiinsa myös nestemäiset aineet. Nostele kuivat aineet nesteen sekaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista pannarit voissa keskilämmöllä molemmilta puolilta ruskeiksi. Tarjoile lämpiminä haluamise lisukkeiden kera.

6 kommenttia:

  1. Meillä pannari on sellainen joka menee uuniin ja letut tai lätyt tällaisia mitä kuvassa on. Niin tai näin, loistoaamupala! Täytyykin kokeilla ruisjauhoja lettuihin. Itse tuppaan pistämään vehnäisten lisäksi ohrajauhoja ja vain verilettuihin ruista. Voisin kuvitella rukiin soveltuvan erityisen hyvin nokkoslettuihin.

    VastaaPoista
  2. Joo, terminologia on kyllä vähän vaikeaa, kyllä mäkin kutsun pannariksi sitä uunipellillä tehtyä herkkua. Ja näähän sitte taas toisaalta kyllä näyttää ihan pikkuletuilta! Mut Jenkeistähän tietty se nimitys näille tämmösille tulee. Oli mitä oli! :D

    Ruisjauhot sopis varmaan kyllä tosi hyvin nokkoslettuihin! Tein viime viikolla pinaattilettuja, miksihän en tajunnut panna ruista niihin?

    VastaaPoista
  3. Oo rukiisia pannukakkuja! Minäkin olen jotenkin urautunut syömään aamiaispannukakut överihöttöisinä herkkuina, en tajua miksei ole tullut mieleenkään laittaa vehnän tilalle ruista:) Näköjänsä koostumus oli rukiinkin kanssa ihanan paksun pehmeä?
    (Ps. jos imelät letut maistuu, testailkaa ihmeessä vehnäolutpannukakkuja olutsiirapissa karamellisoidun banaanin kanssa!)

    VastaaPoista
  4. Joo, en mäkään olis ehkä uskaltanut panna ruista pannaritaikinaan, ainakaan tossa määrin. Ihan yhtä muhkeita ja pehmeitä olivat! Imelät letut maistuu varsin hyvin, tuo karamellisoitu banaani kuulostaa järkyttävän hyvältä! :)

    VastaaPoista
  5. Ooh, meitsi mainittu :D
    Kapteeni käskee - ens kerralla voin kanssa!!

    VastaaPoista
  6. Joo, oon niin fiiliksissä siitä että joku pitää _aamiaisblogia_! Ihanaa! Ei tarvi kahesti käskeä, rakastan voita!

    VastaaPoista