keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Salaattihommissa!

Pääsiäisen lämpöhalvauksen jäljiltä ajatukset viilettävät alati lähestyvässä kesässä. Huomaan, että mitä enemmän on valoa, sitä enemmän tekee mieli syödä salaattia. Viimeisen viikon aikana olen veitsi heiluen rakennellut salaattiannoksia milloin mistäkin, juureksista, hedelmistä, juustoista ja pähkinöistä. Salaattireseptejä piisannee siis lähiaikoina niin, että salaatti-tägi paukkuu.

Tässä ensimmäinen, tosi keväinen ja ihanan sitruksinen.


Verigreippi-vuohenjuustosalaatti
(neljälle)

1 verigreippi
n. 150 gramman pötkö vuohenjuustoa
1 tuuhea ruukku rapeaa salaattia
1 avokado
2-3 luomutomaattia
iso kourallinen cashew- ja saksanpähkinöitä

Pilko avokado ja tomaatit, revi salaatti, viipaloi vuohenjuusto ja paahda pähkinät. Nostele tarjoiluvatiin tai suoraan lautasille. Tarjoa sitrusvinaigretten kera.

Sitrusvinaigrette

puolikkaan luomusitruunan mehut
½ dl oliiviöljyä
n. 1 rkl dijon-sinappia
mustapippuria
merisuolaa
ruokosokeria

Sekoita kastikkeen ainekset, maista ja mausta makusi mukaisesti.

7 kommenttia:

  1. Tätähän on suorastaan pakko kokeilla, kun viime aikoina on ollut älytön himo niin avocadoa, verigreippiä kuin vuohenjuustoakin kohtaan. Enpä vaan ollut niitä tajunnut yhdistää. Mahtanee olla aika pyhä kolminaisuus.

    VastaaPoista
  2. Kokeilepa! Jos ei nyt ihan pyhä, niin ainakin vähän erilainen kolminaisuus. Mitä makeampi verigreippi, sen paremmin sopii vuohenjuuston kaveriks mun mielestä. Ja balsamisiirapin lorottaminen annoksen päälle ei ois kyllä ollenkaan pahitteeks.

    VastaaPoista
  3. Totta puhut! Salaatinnälkä on suoraan verrannollinen valon (ja lämmön) kanssa :) Jopa raavas lihansyöjämieheni ehdotti tänään että voitaisko tehdä kanasalaattia. Voitiinhan toki!

    VastaaPoista
  4. Siis oo äm gee, mullahan on just kaikki ainekset! Menee siis testiin! Tack så mycket.

    VastaaPoista
  5. Virpi: Joo, maaginen on kyllä tää ihana valo! Eipä hirveesti tee mieli mitään pataruokia eikä oikein keittojakaan. Leivonnaisia sen sijaan tekee, en mitenkään malttais odottaa ensimmäisiä raparperipiirakoita!

    Kermaperse: Oo äm gee, hyvä mäihä! Kerro sitte tykkäsikkö yhtään!

    VastaaPoista
  6. Vissiin verigreippikin oli tarkoitus viipaloida mukaan? Ohjeessa kun ei mainita.

    VastaaPoista