tiistai 10. toukokuuta 2011

Omenan duuni

Pohdin taannoin vuohenjuuston paistamisen problematiikkaa. Paahtoleivän päällä paistaminen jäi sikseen, kun korviini kantautui eräs astetta herkullisempi keino.


Siinä lepäävät, omenaviipaleiden päällä!

Vuohenjuusto-omenasalaatti

voita
1 avokado
1 omena
luomusalaatinlehtiä
luomuauringonkukansiemeniä
pari luomutomaattia
oliiviöljyä
mustapippuria
merisuolaa

Poista omenan kota omenaporalla ja leikkaa omena noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos et omista poraa, viipaloi omppu ensin ja poista keskustat. Kuumenna pannulla voinokare. Viipaloi vuohenjuusto, aseta omppu- ja vuohenjuustoviipale päällekkäin ja pannulle. Paista niin kauan, että vuohenjuusto alkaa sulamaan.

Kokoa sillä aikaa muut salaattiainekset lautaselle ja kippaa omppu-juustotornit päälle. Lorauttele päälle öljyä ja mausta. Nauti hetsillään.

5 kommenttia:

  1. Nerokasta, pitääpä ottaa kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Juuri äsken syötiin tätä ja oli parasta salaattia pitkään aikaan! Joten kiitos paljon ohjeesta!
    Itse olen vielä pari vuotta sitten kuulunut 'en voi sietää vuohenjuustoa'-ihmisiin, sittemmin olen siirtynyt 'kyllä tätä syödä voi'-ihmisiin, mutta tämän omenan ja vuohenjuuston yhdistelmän myötä kuulun 'rakastan vuohenjuusto ja omenaa'-ihmisiin!

    VastaaPoista
  3. Klasu: Kokeile ja kerro tykkäsitkö! :)

    Sara: Jee, kiva että kokeilit! :) Vuohenjuusto ja omppu on kyllä aika oiva pari.

    VastaaPoista
  4. Ohhoh, kuulostaapa hyvältä! Nyt on muuten joku hedelmäisten salaattien kausi selkeästi käynnissä, tai ainakin itse huomaan bongailevani sellaisia reseptejä vähän sieltä sun täältä. Kun vaan ehtisi kaikkia testaamaan, onneksi koko kesä aikaa!

    VastaaPoista
  5. Joo, sama juttu itellä, mulla ois tolla jonossa niin monta hedelmäpitoista salaattia että en varmaan edes kehtaa julkasta niitä kaikkia! :D

    VastaaPoista