maanantai 8. lokakuuta 2012

Palsternakan kohtalo

Vihanneslokerossa odottelevat edelleen ne kaskinauriit. Palsternakoista sen sijaan kokkasin viime viikolla melkoisen hyvät setit. Ei mitään maailmaa mullistavaa, yksinkertaista vaan, mutta tosi hyvää. Aromikasta palsternakkaa pitäisi kyllä syödä vähän useamminkin kuin sen neljä kertaa vuodessa, kun muistan koko juureksen olemassaolon. 

Panin palsternakat uunivuokaan ja ripotin päälle vähän öljyä ja mausteita. Tuore lehtipersilja sopi systeemeihin hyvin, samoin pinjansiemenet. Fetaa murustelin päälle kypsennyksen loppuvaiheessa. Palsternakat vedettiin nassuun muistaakseni jonkin sortin uunikalan kera. 



Paahdetut palsternakat fetan ja pinjansiementen kera
(kahdelle lisukkeeksi)

4 keskikokoista palsternakkaa
oliiviöljyä
hunajaa
merisuolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa
n. 100 g fetaa
pinjansiemeniä

Leikkaa palsternakat suupalan kokoisiksi. Pane uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet, lorota öljyä ja hunajaa. Pane 200-asteiseen uuniin kyspymään noin 20 minuutiksi (tämä on aika summittainen arvio, kokeile palsternakkojen kypsyyttä haarukalla). Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää päälle murusteltu feta ja pinjansiemenet sekä lehtipersilja. Anna paahtua vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes atria on saanut hieman väriä pintaansa. Tarjoile lämpimänä. 

4 kommenttia:

  1. Palsternakka on ihan uusi musta ;) Sitä on vaan saatava. Niin ja kiitos viimeisestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä se kyllä vois olla! Onko lisää reseptivinkkejä? Meinaatko viimeisellä punajuuripiirakkaa? :)

      Poista
  2. Palsternakka on tosi hyvää juuri paahdettuna - jotenkin sen makeus pääsee silloin parhaiten esiin, varsinkin jos päälle laittaa hunajaa! Näin syksyllä tekee taas enemmän mieli paahtaa juureksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, se ihana aromikas maku nousee juuri paahtaessa tosi hienosti esiin! Tosin kyllä palsternakkapyrekin on hyvää, mutta tykkään kyllä enemmän uunissa tehdystä. Tein tätä eilenkin, tosin ilman fetaa, hampurilaisten kaveriksi.

      Poista