tiistai 25. kesäkuuta 2013

Turkulainen kesärulla

Tuossa reilu kuukausi sitten sain tietää, että aloitan syksyllä ihan uusissa, koulutusta vastaavissa töissä. Juhlan kunniaksi kaivoin kaapissa majailleen samppanjan esiin ja leivoin pöytään todellisen herkkurullan.

Marenkikääretorttu, missä oletkaan majaillut kaikki nämä vuodet? Niin yksinkertaista ja ihan järjettömän herkullista. Pavlovan ohjeella valmistuva marenkimassa levitetään pellille ohueksi levyksi, paistetaan nopsasti pinnalta rapeaksi ja täytetään mascarponekermalla ja tuoreilla mansikoilla.

Jos jokin jälkiruoka on kesäinen, niin tämä. Ja jos jokin jälkiruoka passaa hyvin kuohuvan juoman seuraan, niin tämä. Turkulainen kesärulla sopii mahtavasti myös vietnamilaisten kesärullien jälkiruoaksi. Keksittekö vielä syitä olla testaamatta?




Marenkikääretorttu mascarponella ja mansikoilla

4 valkuaista
2-2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoa
1 tl valkoviinietikkaa

täyte:

250 g marcarponejuustoa
2 dl kermaa
sokeria
vaniljasokeria
tuoreita mansikoita paloiteltuna

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri erissä sekaan. Lirauta joukkoon etikka ja tärkkelys. Levitä massa ohueksi levyksi uunipellille. Paista levyä 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, mutta tarkkaile loppuvaiheessa, ettei marenki pala. Anna kypsän tortun jäähtyä ihan pieni hetki ja irroita se sitten varovasti leivinpaperista.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan mascarpone ja sokeria maun mukaan. Lisää joukkoon mansikanpalat. Levitä täyte marenkilevylle ja kääri torttu kasaan. Koristele taitojesi mukaan, nauti kuohuvan kera.

11 kommenttia:

  1. Tämän ohjeen myötä taivas taisi juuri pudota maan päälle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että innoistuttaa! Marenkirullaa uuniin siis! :)

      Poista
  2. Onnea työpaikasta! Ja täähän on mahtava ohje! Mä en ollut koskaan ennen törmännyt tällaiseen rullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tää on aika mahtava ohje. Kyllä näitä näyttäis netin syövereissä pyörivän, mitenhän en itsekään oo ennen törmännyt!

      HYVÄÄ MATKAA!

      Poista
  3. Onnea töistä! Turkulainen rulla voi näemmä olla muutakin kuin rullakebab.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kyllä, se voi! Kesärulla sopii myös keburullan jälkilöylyihin.

      Poista
  4. Onpa ihanan näköinen rulla ja helpon näköinen ohje. Pitääpä testata, sen on pakko olla enemmän kuin hyvää!

    VastaaPoista
  5. Järkyttävän hyvältä vaikuttaa, pakko päästä kokeilemaan :).

    VastaaPoista