sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kesävuoka

Kesän parasta antia ovat kyllä tuoreet kasvikset. Niitä kannattaa vedellä huiviin ihan sellaisenaan ja salaateissa. Lämpimiäkin ruokia on toisinaan silti kiva popsia, vaikka mittari onkin viime aikoina näyttänyt lähinnä hellelukemia. 

Yksi uusimmista suosikkisapuskoistani on vahingossa kaapin aineksista syntynyt herkullinen munakoiso-kesäkurpitsavuoka. Varsin simppeli ja muuntautumiskykyinen, ehdottomasti enemmän kuin osiensa summa. Valmistuu nopeasti ja vie kielen mennessään. 



Munakoiso-kesäkurpitsavuoka
(kahdelle)

oliiviöljyä
1 iso munakoiso
1 iso kesäkurpitsa
1 punasipuli
3 kynttä valkosipulia
paketti (n. 150 g) homejuustoa
1 pallo mozzarellaa
juustoraastetta 
kourallinen kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoreita yrttejä (basilika, timjami)
paprikajauhetta
chiliä
suolaa
mustapippuria
noin 1/2 dl kermaa
tuoretta rucolaa

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Jos ovat kovin isoja halkasijaltaan, puolita. Silppua sipuli ja valkosipuli. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado päälle kerros munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Heittele sekaan sipulit, valkosipulit ja reilusti mausteita. Lisää vielä puolet mozzarellasta ja kolmannes sinihomejuustosta. Pilko sekaan aurinkokuivattuja ja kirsikkatomaatteja. Tee toinen samanlainen kerros, muista mausteet. Uunivuoasta ja tykötarpeista riippuen lado loput ainekset vuokaan. Päällimmäinen kerros on hyvä olla juustoraastetta. 

Paista vuokaa uunissa ensin noin vartti, lisää sitten sekaan kerma. Anna muhia vielä 10-15 minuuttia, kunnes munakoisotkin ovat kypsiä. Tarjoile hieman vetäytyneenä tuoreen rucolan kera. 


1 kommentti:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

    VastaaPoista