keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Biitsisalaattia!

Huomasin, että olen viime aikoina blogannut lähinnä makioita herkkuja. Kesä on selvästi herättänyt sisäisen sokerihiireni eloon. Elelkööt rauhassa, palataan sitten syksymmällä ruotuun.

On täällä silti muutakin syöty. Kuten esimerkiksi eilen ihan tosi herkullista kikherne-fetasalaattia rannalla auringossa loikoen ja yatzya pelaten. Tein salaatin rantaevääksi kaapin jämistä ja siitä tuli ihan vahingossa tosi hyvää! Salaatin salaisuus piileen sekaan silputussa korianterissa ja lime-hunajavinegretissä. Kikherneet ovat ihan täydellinen makupari korianterilla ja limelle!

Salaatti on erittäin kelpo biitsin lisäksi myös sekä töihin evääksi että kesäbileiden juhlapöytään. Korianterin määrässä ei sovi nuukailla. Kikherne-fetasalaatti
(kahdelle lounaaksi)

ruukku rapeaa salaattia
1 punainen paprika
purkki kypsiä luomukikherneitä
1 nektariini
n. 150 g fetaa
reilusti tuoretta korianteria

Revi salaatti pieneksi, paloittele paprika, feta ja nektariini pieniksi kuutioiksi. Lisää sekaan kikherneet ja silputtu korianteri. 

Lime-hunajavinegretti

1 limen mehu
n. 2 rkl hunajaa
n. 3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria

Sekoita ensin haarukalla hunaja ja lime. Lisää öljyä ja mausteet. Maistele ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Sekoita salaatin joukkoon. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti