On täällä silti muutakin syöty. Kuten esimerkiksi eilen ihan tosi herkullista kikherne-fetasalaattia rannalla auringossa loikoen ja yatzya pelaten. Tein salaatin rantaevääksi kaapin jämistä ja siitä tuli ihan vahingossa tosi hyvää! Salaatin salaisuus piileen sekaan silputussa korianterissa ja lime-hunajavinegretissä. Kikherneet ovat ihan täydellinen makupari korianterilla ja limelle!
Salaatti on erittäin kelpo biitsin lisäksi myös sekä töihin evääksi että kesäbileiden juhlapöytään. Korianterin määrässä ei sovi nuukailla.
Kikherne-fetasalaatti
(kahdelle lounaaksi)
ruukku rapeaa salaattia
1 punainen paprika
purkki kypsiä luomukikherneitä
1 nektariini
n. 150 g fetaa
reilusti tuoretta korianteria
Revi salaatti pieneksi, paloittele paprika, feta ja nektariini pieniksi kuutioiksi. Lisää sekaan kikherneet ja silputtu korianteri.
Lime-hunajavinegretti
1 limen mehu
n. 2 rkl hunajaa
n. 3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
Sekoita ensin haarukalla hunaja ja lime. Lisää öljyä ja mausteet. Maistele ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Sekoita salaatin joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti