torstai 19. syyskuuta 2013

Browniet tiskiin!

Syys tuli ja työpaikka vaihtui. Läksimisen kunniaksi piti ihania työkavereita tietysti kestitä herkuin. Glorian Ruoka & Viini tarjosi reseptin, jolla syntyi muheva ja sisältä valuva suklaapommi. Vadelmat suorastaan sulivat suuhun suklaan keskellä, pähkinät antoivat sopivan suolalisän. Muutkin pähkinät sopisivat vallan hyvin sekaan, esimerkiksi paahdettuna ja kevyesti suolattuna.

Etsin ikuisesti lisää ja lisää täydellisiä suklaakakku- ja browniereseptejä. Jos pitäisi valita yksi leivonnainen, jota söisin elämäni loppuu asti, olisi se ehdottomasti täydellisen möhnäinen ja tiiviin tuhti brownie. Vadelmilla.




Makean suolainen suolapähkinä-vadelmabrownie
(n. 12 annosta)

175 g tummaa suklaata (70 %)
175 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja (korvasin parilla ruokalusikallisella psylliumia)
3 dl suolapähkinöitä
3 dl/150 g vadelmia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt suklaaseos vaahtoon samalla vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi pähkinät.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele vadelmat päälle. Kaada loppu taikina vuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Brownie on parhaimmillaan, kun se jää sisältä hiukan kosteaksi. Anna jäähtyä, koristele vadelmin ja vetele huiviin.










9 kommenttia:

  1. 3 dl suolapähkinöitä ja suklaata, kuulostaa täydelliseltä yhdistelmältä. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä yhdistelmä, tykkään kovasti makeasta ja suolaisesta yhdessä. :)

      Poista
  2. suolapähkinöitä, ehdottoman hieno lisä. Kokeillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! Perus suolamaapähkinät vaihtaisin kyllä seuraavalla kerralla itse suolattuihin ja paahdettuihin, vaikkapa saksanpähkinöihin, joista pidän maapähkinöitä enemmän. Mutta toimii kyllä hyvin ihan kaupan suolapähkinöilläkin!

      Poista
  3. Näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että herkullisuus välittyi kuviin, oli nimittäin aikamoista herkkua! :)

      Poista
  4. Eksyin jonkun mutkan kautta tänne blogiisi ja pyhä sylvi mitä reseptejä! Tätä oli tietysti pakko kokeilla ensimmäisenä (ei, en todellakaan ole suklaan ystävä...). Toimi aika mukavasti myös paahdetuilla ja suolatuilla manteleilla ;) Siis noiden suolapähkinöiden tilalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että eksyit! :) Mun pitää kyllä kokeilla manteleilla, oon nimittäin ihan hirvittävä mantelifani! Kiitos vinkistä!

      Poista
  5. Moi! Lisätäänkö psylliumjauhe ihan sellaisenaan taikinan joukkoon?

    VastaaPoista