tiistai 22. joulukuuta 2015

Herkut joulupöytään

Tänä vuonna en karkaa jouluksi ulkomaille vaan vietän pyhät visusti kotisohvalla. Joulumenu on yhä levällään kuin Jokisen eväät enkä oikein osaa päättää, tekisinkö jouluruokia ollenkaan vai pötkättäisinkö vain sohvalla konvehteja ja graavilohta särpien. Todennäköisesti taivun jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä syksy on ollut tosi rankka ja siksi jouluna olisi ehkä syytä ottaa tosi rennosti.Joulupäivän brunssi
Joulupäivänä kokoonnumme vanhempieni luokse brunssille, jonne jokainen tuo mukanaan jotain enemmän tai vähemmän jouluista. Tarjolla on ainakin joulujemme klassikkoa punajuurikeittoa, turkulaisen leipomon Taikinajuuren leipää sekä heidän taivaallista passiontartalettiaan. Sisko lupasi leipoa Fannin ja Kanelin uskomattoman hyvännäköisiä suklaa-merisuolakeksejä.

Minä aion kantaa korteni kekoon kiikuttamalla brunssipöytään Kokit ja potit -blogin ihanaa briejuusto-granaattiomenasalaattia. Jos innostun näpertelystä, pyöräytän jälkkäripöytään vielä Pumpkin Jam -Marin nutellatryffeleitä. Eiköhän näillä eväin kaaduta kanveesiin. Jos kaipaat vinkkejä joulupöytään tai herkkulahjoiksi, tässä lajitelma Ruokahommien arkistoista: 

Jouluruokia:

juustopiiras (viljaton)

Joululeivonnaisia (suolaisia):Joulujälkkäreitä:

ensilumikakku (gluteeniton)


Rentouttavia hetkiä keittiössä tai sohvalla, kumman sitten valitsetkin!1 kommentti: