keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Munakoisopizzat

Parasta kesäruokaa on toriostoksista kasattu salaatti, niin simppeli, että reseptiä ei tarvita. Toiseksi parasta kesäruokaa on munakoisopizza.

Munakoisopizza ei suinkaan ole pizza, jonka päälle pannaan munakoisoa. Tässä ruokalajissa munakoiso toimittaa pizzapohjan virkaa ja päälle ladotaan kaikenlaisia pizzatäytteitä. Erityisen hyviä vaihtoehtoja ovat vuohenjuusto ja sinihomejuusto.

Bongasin munakoisopizzat eli munakoisokkaat taannoin kavereiden ihanasta blogista. Unohdin ne pariksi vuodeksi, mutta kun muistin uudestaan, olen tehnyt niitä keskimäärin neljä kertaa viikossa. Totaalisen koukuttavia. Munakoiso soveltuu pizza-alustaksi mitä parhaiten, homma on todella vaivatonta ja minipizzoista saa kokonaisen ruokalajin yhdistämällä kylkeen vaikkapa ison kulhon salaattia.

Munakoisoja kannattaa kypsentää hetki ennen täytteiden lataamista, jotta välttyy raa'an munakoison kammottavalta mahdollisuudelta ja toisaalta juustojen lainehtimiselta uunipellille. Teen itse usein niin, että laitan uunin päälle ja munakoisot samantien kypsymään. Jos kaipaat jotain supersöpöä ja tosi herkullista kesälautasellesi, pane koisopizzat tulille!
Munakoisopizzat
(pellillinen)

1 munakoiso
tomaattikastiketta (esim. pyrettä, paseerattua tomaatti ja ketsuppia sekaisin)
n. 4 cm:n pala vuohenjuustopötköst
n. 100 g sinihomejuustoa
pari kourallista juustoraastetta
basilikaa
tomaattia

Leikkaa munakoiso pyöreiksi viipaleiksi, noin sentin paksuisiksi. Laita ne uunipellille, uuni lämpeämään 200 asteeseen ja koisot uuniin kypsymään. Kun uuni on lämmennyt, ota koisot uunista ja levitä niille tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, viipale vuohen- tai sinihomejuustoa ja päällimmäiseksi tomaatti. Tämä järjestys on paras siinä mielessä, että juustoraaste ei pääse saman tien leviämään pitkin peltiä. Paista pizzoja uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto saa hiukan väriä. Ripottele päälle tuoretta basilikaa.
1 kommentti:

  1. Oon kans ihan hurmioitunut munakoisopizzasta. Pitääkin seuraavaan satsiin laittaa kans homejuustoa, nam!

    VastaaPoista