perjantai 5. helmikuuta 2010

Lohta purkerissa


Hampurilaiset ovat hieno keksintö. Parhaita ne ovat useimmiten kotitekoisina, rukiisina ja juustoisina. Pakkasesta löytyneen lohifileen kohtaloksi koitui päästä aurajuuston ja parin muun kaverin kanssa ruisleipäviipaleiden väliin. Ja hyvää oli!

Burgereita silmällä pitäen yritin jälleen kerran tehdä majoneesia siinä jälleen kerran onnistumatta. Viime kerrasta "viisastuneena" käytin oliiviöljyn sijasta rypsiöljyä, luomua neitsyt-sellaista, ja siinäpä kai se syy sille järjettömän pahan makuiselle tuotokselle lieneekin. Siis rypsiöljyn neitsyydessä! Muistin sen olevan hyvänmakuista, mutta olin syvästi väärässä. Kolmas kerta ja ihan vaan tavallinen rypsiöljy ehkä toden sanoo? Tällä kertaa olin onneksi pitkänäköinen ja varasin kaappiin purkillisen kruunumajoneesia, jonka sitten maustoin parilla valkosipulinkynnellä ja roiskautuksella chilijauhetta. Hyvä niin!




Lohi-auraburgerit
kahdelle

4 ruispalaa (käytin Leipomo Rosten täysrukiisia paloja, hyviä!)
n. 200 g lohifileetä
pari rapeaa salaatinlehteä
1 tomaatti
½ punasipuli
aurajuustoa ihan vaan maun mukaan
paahdettua sipulirouhetta
n. 1 dl kruunumajoneesia
2 kynttä valkosipulia
chilijauhetta
luomuketsuppia (Lidlistä ja halvalla)

Aloita suolaamalla lohi. Leikkaa fileestä hampurilaisenmentäviä palasia ja paista ne pannulla voissa tai vastaavassa. Pistä paistetut lohet folion alle pitämään lämpöä. Mausta majoneesi, leikkaa sipuli ja tomaatti renkaiksi. Paahda ruisleivät ja täytä viipaleella lohta, lisää sekaan muita täytteitä makusi mukaan. Nauti hetikohta!


2 kommenttia:

  1. Me ostettiin jokunen viikko sitten tuota neitsyt rypsiöljyä kun sen tervellisyyttä ja makua on niin monessa paikassa kehuttu. Mun mielestä se oli ihan järkyttävän pahan makuista! Multa jäi oikeesti salaattiannos syömättä, johon päälle sitä oliiviöljyn tapaan huljuttelin... Yhdestä porkkanakakku kokeilustakin se mun mielestä maistui läpi (mies ei kyllä huomannut), joten en tiiä mihin tuonkin loppupullollisen käyttäis. Voin hyvin kuvitella, että se majoneesi on ollut aika pahaa...

    VastaaPoista
  2. Joo se oli kyllä vikatikki se öljy! Mua vaan kummastuttaa kun muistan ihan selvästi kerran mummolassa lorauttaneeni oliiviöljyn puutteessa sitä Virginon neitsytrypsiöljyä salaatin päälle ja oikein ihmetelleeni sen herkullista makua. Vaan oiskohan se ollut kuitenkin jotain muuta? Joka tapauksessa jotain kullankeltaista, ja sellaista oikein maukasta ja vähän voin makuista.

    Leivontaan en kyllä uskalla ainakaan tän sun porkkanakakkukokemuksen jälkeen tuota tavaraa kaataa!

    VastaaPoista