lauantai 8. toukokuuta 2010

Papuja taukohuoneessa

Viime aikoina blogaus on unohtunut vähän taka-alalle, sillä olen parin kuukauden tauon jälkeen astunut takaisin työntekemisen ihmeelliseen maailmaan. Pitkien ja myöhäisten työpäivien jälkeen en ole jaksanut juuri evääni liikauttaa, varsinkaan keittiön puolella. Mutta työhommissapa piileekin ruokahaastetta koko kesäksi - mistä nyhjäistä pitkille työpäiville täyttäviä, muttei ähkyyn ajavia eväitä?

Parasta taukohuonepurtavaa ovat mielestäni tuhdit salaatit. Niitä ei tarvitse lämmittää ja niillä välttyy ähkyltä ja kamalalta keskipäivän väsymykseltä. Ongelma on tietysti vain se, etten oikein millään tahdo keksiä uusia ja uusia salaattiviritelmiä. Tässä kuitenkin yksi onnistunut kokeilu, jonka salaisuus piilee marinoiduissa pavuissa.




Marinoitu papu-mozzarellasalaatti

purkillinen papuja (esimerkiksi kidneytä)
kourallinen raastettua parmesaania
loraus hunajaa
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
chilirouhetta
merisuolaa
tuoretta basilikaa

nippu rucolaa
kolmannes kesäkurpitsaa
rasia kirsikkatomaatteja
pari desiä keitettyä pastaa
1 mozzarellapallo
2-3 rkl kurpitsansiemeniä
balsamicoa
mausteita

Huuhtele pavut hyvin ja valuta ne. Sekoita kulhossa marinadi, lisää pavut ja ripottele sekaan parmesaniraaste. Sekoita ja laita jääkaappiin kannen alle maustumaan.

Pilko tomaatit, kesäkurpitsa ja mozzarella. Sekoita ne keskenään kulhossa ja lisää rucola ja pasta. Paahda kurpitsansiemeniä hetki kuivalla pannulla ja lisää ne joukkoon. Lisää lopuksi marinoidut pavut, tarvittaessa balsamicoa ja muista mausteta ja pakkaa evääksi tai nauti heti.


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa megahyvältä! Aion kokeilla pian! Monipuolisia salaattiohjeita ei oo koskaan liikaa.

    T. Anna

    VastaaPoista
  2. Oli kyl hyvää! Ja täyttävää, pavut täyttää just oikealla tavalla. Salaattiohjeista on aina pulaa, perustaispa joku salaattiblogin!

    VastaaPoista
  3. Mä oon viime aikoina tehnyt paria aika oivallista. Pitäis oikeasti kasata hyviä salaattiohjeita jonnekin, koska niitä alkaa olla plakkarissa jo aika monta.

    Tässä pari viime aikoina kokeilemaani, löytyvät jopa netistä:

    Juusto-taatelisalaatti ja pähkinäkastike http://220.hackman.fi/salaatti.php

    Ohjeessa ei tosin tehdä mitään pähkinäkastiketta, hämmentävää. Itse korvasin saksanpähkinät cashewpähkinöillä.

    Saaristolaissalaatti:
    http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=4449&rname=saaristolaissalaatti

    Erityisesti saaristolaissalaattia ei voin kuin suositella, tajuttoman hyvää!

    VastaaPoista
  4. Onpas herkullisen oloisia kumpikin! Taateleista tulee vaan mieleen joulu, en tosin tiedä onko se hyvä vai huono juttu. Kiitos vinkeistä! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi, ihania ohjeita, ihania makuja (olen suuri juustojen ystävä!), to do -listalle on päätynyt jo monta. Tosin se lista alkaa olla niin pitkä että en ole varma saanko ikinä kokattua sitä läpi...

    VastaaPoista
  6. Kiitos! :) Kävin heti stalkkaamassa sun blogin ja mainiolta näyttää. Lisää päivityksiä kehiin! :)

    VastaaPoista