perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kesäkurpitsalohtu


Sateiset vapaapäivät vaativat ratokseen lohturuokaa. Kilokaupalla kasviksia torilta sateessa raahattuani päätin, että lohtu olisi saatava suurimmalta osin torikassit täyttäneiden kesäkurpitsojen muodossa.

Kesäkurpitsat päätyivät lautaselle täytettyinä. Yrttifetalla, pekonilla ja uuden sadon sipulilla kuorrutetut kurpitsaveneet veivät kyllä kielen mennessään. Kesäkurpitsa se vain on loistopötkö!



Feta-pekonitäytteiset kesäkurpitsat

2 kesäkurpitsaa
1 pieni uusi sipuli
puolikas paketti pekonia
100 g fetaa (käytin Apetinan uutta yrttimaustettua, nam)
1 valkosipulinkynsi
juustoraastetta
mustapippuria
merisuolaa
basilikaa

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Kaavi niiden sisus pois ja paloittele se. Pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli ja laita ne pannulle paistumaan. Lisää sekaan kesäkurpitsa. Anna kypsyä hetken, mausta mustapippurilla, suolalla ja basilikalla. Lusikoi kesäkurpitsoihin täyte, ripottele päälle reilusti fetaa ja päällimäiseksi juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa niin kauan, että juusto gratinoituu, reilut 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Teen tota ehkä huomenna! Mut mitähän tohon vois laittaa pekonin sijasta, jollei tykkää siitä?

    VastaaPoista
  2. Vaikka tuplasti enemmän fetaa? Tai sinohomejuustoa?

    VastaaPoista