sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Porkkanakakkujen kuningatar

Kestitsin pari viikkoa sitten synttärivieraita muun muassa porkkanakakulla. Porkkanakakun syvin olemus piilee sen kosteudessa, ja myönnän, etten ennen alla olevan tortun leipomista ollut vielä koskaan saanut aikaiseksi ihan oikeasti mehevää ja kosteaa porkkanakakkua. Onneksi tajusin vaihtaa reseptiä.

Suolaa & Pippuria -blogi läväytti silmilleni sen oikean porkkanakakkureseptin juuri oikeaan aikaan. Se, että ainekset vain sekoitettiin keskenään ilman vatkaamisia epäilytti kyllä suuresti, mutta turhaan. Vannon, että ohje on varma tie onneen!

Alkuperäinen resepti on Lettupannu-blogista.

Paras porkkanakakku

Taikina:

4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2,5 dl ruokosokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia, tai 1 tl neilikkaa ja 1 tl kanelia

Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 2 tl sitruunamehua


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä, ja mittaa että raastetta tulee 4,5 dl melko tiiviiksi puristettuna. Sekoita yhdessä kulhossa fariinisokeri, öljy sekä maito tai vesi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhojen joukkoon neste. Lisää vielä raastetut porkkanat ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 30-35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja kuorruta. Jos et tarjoile kakkua heti, kannattaa kuorrute tehdä vasta myöhemmin.

Sekoita kuorrutteen aineet esim. sauvasekottimella tai vinhasti käsivoimin. Levitä kakun päälle ja koristele.

8 kommenttia:

  1. Vallan on nerokas kuva! Kakkukin näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Väitelkää aihe loppuu sisarukset!

    Nooraino: Kiitti! Kakku oli ihanaa. Voisin tehä itelle viikonlopuksi tollasen yksin syötäväksi.

    VastaaPoista
  3. musta tuntuu, et tässä on vain oikeita vastauksia tai tungen kakun Pitkän suuhun

    VastaaPoista
  4. Voisin antaa sulle vielä yhden respan, kunhan löydän sen taas. Siihen tulee ananasmurskaa eli kakusta tulee täydellisen kostea! ja päälle laitan tuorejuuston sijasta mascarponea. Mut herkulta näyttää tämäkin, pitääkin tehdä porkkanakakkua.

    VastaaPoista
  5. Pätkä: joo, tee se! :D

    anuka: annapa! Oon pohtinut ananasmurskan lisäämistä taikinaan, mutta oon ollut pelokas lähinnä maun suhteen, en haluais että se maistuis liikaa! Mulla oiskin purkki mascarponea jääkaapissa ja _just eilen_ mietin, millainenkohan kuorrutus siitä tulis. Pitäisköhän leipasta lähipäivinä kakun sijasta porkkanamuffinit, ananasmurskalla ja mascarponella?

    VastaaPoista
  6. Tää on herkkua! Linkkasin tämän sivun omaan blogiini http://mutusteluja.blogspot.fi/2013/02/porkkanapiirakka.html kun apinoin ohjetta :)

    VastaaPoista