Suolaa & Pippuria -blogi läväytti silmilleni sen oikean porkkanakakkureseptin juuri oikeaan aikaan. Se, että ainekset vain sekoitettiin keskenään ilman vatkaamisia epäilytti kyllä suuresti, mutta turhaan. Vannon, että ohje on varma tie onneen!
Alkuperäinen resepti on Lettupannu-blogista.
Paras porkkanakakku
Taikina:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2,5 dl ruokosokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa tai vettä
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia, tai 1 tl neilikkaa ja 1 tl kanelia
Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 2 tl sitruunamehua
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä, ja mittaa että raastetta tulee 4,5 dl melko tiiviiksi puristettuna. Sekoita yhdessä kulhossa fariinisokeri, öljy sekä maito tai vesi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhojen joukkoon neste. Lisää vielä raastetut porkkanat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 30-35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja kuorruta. Jos et tarjoile kakkua heti, kannattaa kuorrute tehdä vasta myöhemmin.
Sekoita kuorrutteen aineet esim. sauvasekottimella tai vinhasti käsivoimin. Levitä kakun päälle ja koristele.
Tää oli NIIN hyvää!!!!
VastaaPoistaoliks parempaa ku mun?
VastaaPoistaVallan on nerokas kuva! Kakkukin näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaVäitelkää aihe loppuu sisarukset!
VastaaPoistaNooraino: Kiitti! Kakku oli ihanaa. Voisin tehä itelle viikonlopuksi tollasen yksin syötäväksi.
musta tuntuu, et tässä on vain oikeita vastauksia tai tungen kakun Pitkän suuhun
VastaaPoistaVoisin antaa sulle vielä yhden respan, kunhan löydän sen taas. Siihen tulee ananasmurskaa eli kakusta tulee täydellisen kostea! ja päälle laitan tuorejuuston sijasta mascarponea. Mut herkulta näyttää tämäkin, pitääkin tehdä porkkanakakkua.
VastaaPoistaPätkä: joo, tee se! :D
VastaaPoistaanuka: annapa! Oon pohtinut ananasmurskan lisäämistä taikinaan, mutta oon ollut pelokas lähinnä maun suhteen, en haluais että se maistuis liikaa! Mulla oiskin purkki mascarponea jääkaapissa ja _just eilen_ mietin, millainenkohan kuorrutus siitä tulis. Pitäisköhän leipasta lähipäivinä kakun sijasta porkkanamuffinit, ananasmurskalla ja mascarponella?
Tää on herkkua! Linkkasin tämän sivun omaan blogiini http://mutusteluja.blogspot.fi/2013/02/porkkanapiirakka.html kun apinoin ohjetta :)
VastaaPoista