keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Kanaa Kaakkois-Aasiasta ja kurkku-porkkana-seesamsalaatti

Kaupallinen yhteistyö: Jyväbroiler

Kun yhdistää toisiinsa limeä, inkivääriä, valkosipulia ja korianteria, menee aika harvoin metsään. Kaakkois-Aasian maut ovat ihan lemppareitani ja sopivat erityisesti virkistämään tätä harmaata syksyä.



Jyväbroiler-kampanjan tiimoilta päätin kokkailla kanaa Kaakkois-Aasian tyyliin. Mietin usein liharuokia valmistaessani, kuinka niihin saisi lisää makua. Pitkä marinointi ja haudutus ovat takuuvarmoja keinoja, mutta valitettavan usein tässä keittiössä ruokaa tulee kokattua harkitun sijasta varsin spontaanisti. Niinpä kun minulle valikoituvat kokattavaksi Jyväbroilerin perhosfileet, päätin hyödyntää fileiden rakennetta maun maksimoinnissa. Latasin fileiden sisälle tuhdin ja aromikkaan tahnan täynnä aasialaisia makuja.



Lopputulos oli vaivan väärti, sillä makua todella piisasi. Lisukkeena maistui raikas kurkku-porkkana-kiinankaalisalaatti. Tässä reseptissä kannattaa panostaa tuoreisiin yrtteihin ja inkivääriin. Ihana viikonloppuruoka, jonka jaksaa kyllä valmistaa arkenakin!




Seesamkanaa ja kurkku-porkkanasalaattia
(kahdelle, gluteeniton)

350 g Jyväbroiler perhosfileetä (yksi paketti)

kastike:

1 cm pätkä inkivääriä
1 limen kuori ja mehut
1 rkl (gluteenitonta) soijaa
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
5 tippaa kalakastiketta
tuoretta tai kuivattua chiliä
1 rkl ruokosokerisiirappia (tai ruokosokeria)
mustapippuria
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl seesamöljyä
reilusti tuoretta minttua silputtuna
reilusti tuoretta korianteria silputtuna

salaatti:

1/2 kurkku
2 porkkanaa
1/2 pieni kiinankaali
seesaminsiemeniä
oliiviöljyä
tuoretta minttua
tuoretta korianteria

paistamiseen:
seesam- tai kookosöljyä
(inkivääri)hunajaa

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Kastike saa jäädä tahnamaisen paksuksi. Pyörittele fileet seesaminsiemenissä. Avaa fileet ja lusikoi sisälle n. 2 rkl tahnaa, sulje fileet.

Valmista salaatti. Kuori porkkanat ja kurkku. Suikaloi ne kuorimaveitsellä tarjoilukulhoon. Leikkaa kiinankaalista pitkiä suikaleita ja lisää ne joukkoon. Lisää yrtit. Lorauta kulhoon oliiviöljyä ja ripottele seesaminsiemeniä. Lusikoi joukkoon loput kanan kastikkeesta. Sekoita.

Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää lusikallinen hunajaa. Paista kanafileisiin kuumalla pannulla rapea pinta. Anna sen jälkeen hautua kypsäksi pienellä lämmöllä kannen alla.

Tarjoile seesamkana salaatin kera.






Yhteistyössä Jyväbroiler



6 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä. Mutta onko meillä ollut eri syksy? Tämähän on ollut nähdäkseni hyvin epäharmaa vuodenaika, kaltaisekseen :-o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Siinä taisi juuri olla pari harmaata päivää alla, vaikka muuten onkin ollut ihan kivan aurinkoista. Ja vihdoin tuli luntakin, jes!

      Poista
  2. Ihan mielettömän herkullisen näköisiä kuvia! Kiva idea myös tuossa salaatissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! :) Toivottavasti innostut testaamaan!

      Poista