tiistai 11. toukokuuta 2010

Persikat piiloon!

Vapustahan on jo ikuisuus, mutta kivoihin juttuihin saa aina palata. Vappupäivän olohuonepiknik oli melko tuhti ja herkullinen - niinkin, että unohdin ottaa kuvat melkein kaikista piknikiä varten väsäämistämme herkuista. Tyydyn siis vain linkittämään osan herkuista, kuten mainioksi todetun tomaatti-oliivivuokaleivän (josta jätin oliivit pois) ja takuuvarmat Annukan browniesit.



Yllämainittujen lisäksi pöydästä löytyi vaikka mitä perinteistä ja vähemmän perinteistä vappuruokaa, kuten pasta- ja perunasalaattia, juustoja joka lähtöön, nakkeja, yrttilihapullia, itsetuunattua tuorejuustoa sekä aika överi-ihania persikkaisia cupcake-juttuja. (Cupcake-sanan taivuttaminen kuulostaa ja näyttää pöljältä, mutten oikein tiedä, onko niitä suotavaa suomentaakaan. Kuppikakut? Pikkukakut? Koristellut muffinssileivokset? Vuokaleivokset? Olen ihan väärä ihminen tähän hommaan, sillä opin vasta ymmärtämään, miten häikäisevän suuri ero onkaan muffinseilla ja cupcakeilla!)

Kuppikakut olivat persikkaisuudellaan tosi hurmaavia! Ohje on Hummingbird Bakeryn keittokirjasta, josta kokeilematta on vielä noin kymmenen cupcake-reseptiä, aah!


Persikkaiset vuokaleivokset
n. 14 kpl

2 dl venhäjauhoja
1 ½ dl raakaruokosokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g suolatonta voita
1 ½ dl maitoa
1 muna
1/4 tl vaniljauutetta
200 g persikkaa (tölkkitavara passaa hyvin)

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruokotomusokeria
liraus sitruunamehua


Vatkaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi sekaisin niin, että seos saa hieman hiekkamaisen koostumuksen. Sekoita varovasti joukkoon puolet maidosta. Yhdistä muna, vaniljauute ja loput maidosta toisiinsa, vatkaa hetki ja kaada sekaan jauhoseos. Jatka vatkaamista kunnes taikina on pehmeää.

Pilko persikat pieniksi palasiksi ja lusikoi jokaiseen muffinssivuokaan muutama palanen. Kaada päälle taikina niin, että suurinpiirtein 2/3 vuoan tilavuudesta täyttyy. Paista kuppikakkuset 170 asteisessa uunissa kypsiksi, pinnaltaan kullanruskeiksi, noin 20-25 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute sekoittamalla sen ainekset toisiinsa. Levitä kuorrute jäähtyneiden kakkujen päälle, koristele haluamallasi tavalla.

5 kommenttia:

  1. Törkiän hieno kuva ruokatunnelmasta tuo ylimmäinen! Tykkään hurjasti! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti! :) Juuri tuo kuva on poikaystävän ottama, ite en oikein hallitse kalasilmälinssin ihmeitä, tavisruokakuvat on enempi mun heiniä. Mutta tosta kuvasta välittyy kyllä ihan erilainen ruokatunnelmafiilis :)

    VastaaPoista
  3. Ps. Sivupalkissa ihan alimpana on linkki kuvaajan muihin loisto-otoksiin :)

    VastaaPoista
  4. Mistä nuo siun ihanaiset silikonivuoat on? Oon nähnyt kaupoissa vaan maailman rumimpia sinisiä :(

    VastaaPoista
  5. Oho, meinasin ihan kokonaan unohtaa vastata! Silikonivuoat on vähän eri lähteistä: yhet sain joululahjaks, yhet ostin Stokkalta (en suosittele, kalliita ja rumia, eli mustia) ja yhet vissiinki ihan vaan Anttilasta. Iloleipuri-merkkiset on edullisimpia ja värikkäitä. :)

    VastaaPoista